Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu FOTO

Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić danas je uručio pаsoš i ličnu kartu Srbije britаnskom glumcu i reditelju Rejfu Fаjnsu.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.09.2017.

11:23

Vučić uručio srpski pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu FOTO
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rešenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Britanski glumac 23. juna bio je i gost na svečanosti koju je organizovao Vučić povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije.
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ
Predsednik Vučić uručio je slavnom glumcu pasoš i ličnu kartu Republike Srbije rečima: "Ovo je tvoj novi pasoš".

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", poručio je Vučić obraćajući se novom državljaninu.

Predsednik je rekao da zna da Fajns mnogo voli Srbiju još od snimanja prvog filma u našoj zemlji, gde je dolazio već gotovo deceniju.

"Mi Srbi smo srećni što vas imamo za prijatelja, a sada i za sunarodnika. Ne samo zbog 'Engleskog pacijenta', već i onoga što ste radili i što radite za i u našoj zemlji“, istakao je Vučić.

Rekao je da zahvaljujući njemu dobijamo subvencije za filmove u našoj zemlji.

Predsednik je kazao da vidi iskrenu ljubav prema Srbiji kod Fajnsa i da zna da će interese naše države zastupati kao što to čini svaki naš građanin koji iskreno voli svoju zemlju i bori se za nju.

"Želimo vam puno uspeha, dobrog rada i dobro snimljenih filmova. Kao jednom od najboljih glumaca i vrhunskih producenata, želimo da više vremena provodite ovde nego u svojoj prvoj domovini. Onu prvu niste mogli da birate, a ovu ste izabrali. Molim da sa istom strašću volite Srbiju uvek, kao što činite danas“, naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba što je Fajns postao građanin Srbije, te najavio da će mu uzvratiti pažnjom, ljubavlju.

"Dobrodošli u Srbiju, sada ćete vi uvek biti domaćin u Srbiji, a nikada više gost", naglasio je Vučić.

Fajns je na srpskom, zahvaljujući se na pasošu, rekao:

"Hvala vam gospodine predsedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam".

"Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Ja sam počastvovan", naglasio je Fajns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: