AP: Vašington obavestio 21 državu – "Bili ste meta hakera"

Američke federalne vlasti su obavestile uprave 21 savezne države da su se našli na meti hakera tokom izbora za predsednika SAD 2016. godine, javio je AP.

Izvor: B92

Subota, 23.09.2017.

18:32

AP: Vašington obavestio 21 državu –
freeimages.com

Prema navodima američke agencije, za neke od tih država je to bio prvi odgovor na konstantna pitanja da li su bili meta hakerskih napada.

“To se dogodilo iako su državni zvaničnici zaduženi za izborni ciklus mesecima tražili od federalne vlasti da podeli sa njima informacije o eventualnom hakovanju“, navodi se.

Među država koje su potvrdile da su dobile informacije o pokušaju hakovanja njihovih sistema su Alabama, Aljaska, Arizona, Kalifornija, Kolorado, Konektikat, Delaver, Florida, Ilinoj, Ajova, Merilend, Severna Dakota, Ohajo, Oklahoma, Oregon, Pensilvanija, Teksas, Virdžinija, Vašington i Viskonsin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: