Lavrov: Ohladiti glave oko spora sa Severnom Korejom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je potrebno "ohladiti glave" u nuklearnom sporu sa Severnom Korejom.

Izvor: Beta/AP

Petak, 22.09.2017.

22:31

Lavrov: Ohladiti glave oko spora sa Severnom Korejom
Foto: Tanjug

Kako kaže, treba raditi na jačanju kontakata američke administracije i vlade u Pjongjangu.

Lavrov je rekao na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine UN da je neprihvaljivo samo posmatrati nuklearna i vojna kockanja Severne Koreje, ali da je takodje neprihvatljivo početi rat na Korejskom poluostrvu.

Šef ruske diplomatije je dodao da bi bilo dobro da u tom sporu posreduju neutralne evropske zemlje. On je rekao da je sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guteresom razgovarao o posredovanju i da će, ako dobije takav zahtev, pokušati da ga ispuni.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp, obraćajući se Generalnoj skupštini UN, nazvao severnokorejskog predsednika Kim Džong Una "čovekom-raketom koji ispunjava misiju samoubice". Tramp je rekao i da će Severna Koreja, ukoliko ugrozi SAD, biti uništena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: