Rio u haosu - veliki sukobi u favelama, stiže vojska VIDEO

Masovna pucnjava između kriminalaca i policije izbila je tokom racije u jednoj od favela u Rio de Žaneiru u Brazilu, javlja “Sputnjik”.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

18:33

Rio u haosu - veliki sukobi u favelama, stiže vojska VIDEO
Foto: GettyImages

U nekoliko oblasti Rio de Žaneira izbili su oružani sukobi, zbog čega je vlada Brazila zatvorila puteve, škole i zatražila da se umeša vojska.

Ministar odbrane Brazila Raul Jungman rekao je da će do 950 vojnika biti raspoređeno oko najveće favele u Riju, Rosinje, gde su neki od najžešćih sukoba.

Na brazilskoj televiziji mogle su se videti slike oružanih sukoba između krijumčara droge i vojne policije koja upada na područje, prenosi AP.

Jungman je rekao da će vojnici pružiti podršku, kako bi vojna policija, uključujući i elitne jedinice komandosa, napali krijumčare.

Nekoliko puteva je zatvoreno rano ujutru, a takođe je i nekoliko škola najavilo da će biti zatvorene ili da će zadržati đake dok se situacija ne smiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: