Kina zove na uzdržanost povodom pretnji Severne Koreje

Kina pozvala sve na uzdržanost nakon što je ministar spoljnih poslova Severne Koreje rekao da veruje da bi ta zemlja mogla da testira novu hidrogensku bombu.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.09.2017.

10:46

Kina zove na uzdržanost povodom pretnji Severne Koreje
Thinkstock

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lu Kang rekao je na brifingu za novinare u Pekingu da se Kina protivi jednostranim sankcijama van okvira Ujedinjenih nacija, preneo je Rojters.

Njegovi komentari usledili su nakon što je američki predsednik Donald Tramp potpisao izvršnu uredbu kojom se SAD omogućava da uvedu sankcije pojedinačnim kompanijama i institucijama koje finansiraju trgovinu sa Severnom Korejom.

Severnokorejski ministar spoljnih poslova izjavio je da bi ta zemlja mogla da testira hidrogensku bombu u Tihom okenu, nakon što je Tramp obećao da će uništiti Severnu Koreju, a severnokorejski lider Kim Džong un kazao za Trampa da je "mentalno poremećen".

Severnokorejski lider je, reagujući na najnoviju pretnju Trampa da će "potpuno uništiti" Severnu Koreju kazao da će ta zemlja razmotriti "najviši nivo tvrdih kontramera u istoriji" protiv SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: