Kim Džong Un ima tajnog prijatelja, a to je Putin

Najmanje osam severnokorejskih tankera je tokom ove godine iz Rusije isplovilo u Severnu Koreju, iako su naveli drugo odredište, pokazuje analiza Rojtersa.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.09.2017.

08:46

Kim Džong Un ima tajnog prijatelja, a to je Putin
Tanjug- AP, arhiva

Kako je preneo nemački list "Velt", tankeri su isplovili iz Vladivostoka i Nahotke, a navodno su nosili dizel, kako tvrdi izvor Rojtersa iz jedne lučke kompanije.

Na taj način Pjongjang zaobilazi međunarodne sankcije uvedene zbog nuklearnog programa.

Kako su pokazali podaci do kojih je došao Rojters analizom kretanja brodova, nijedan od tankera koji su kao destinaciju naveli Kinu ili Južnu Koreju, nije stigao do tih zemalja.

Brodovi su locirani u nekoliko severnokorejskih luka. Povodom ovih tvrdnji, rusko ministarstvo spoljnih poslova nije se konkretno izjasnilo, ali je navelo da se sankcije poštuju, prenosi nemački list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: