"Ako HR ne priznaje arbitražu, svaki razgovor je besmilen"

Nakon što je hrvatski premijer izjavio da je za njih arbitražna odluka o granici sa Slovenijom neprihvatljiva, svaki razgovor je besmislen, kaže Miro Cerar.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

13:20

Thinkstock

Slovenački premijer je objasnio da je planirani susret sa Andrejem Plenkovićem otkazao nakon govora hrvatskog premijera u Generalnoj skupštini UN, gde je rekao da Zagreb ostaje pri stavu da tu presudu ne priznaje.

"Premijer Plenković i ja dogovorili smo se pre dva dana da se sastanemo naredne sedmice u Zagrebu gde bismo razgovarali o pitanju granice, što je značilo i razgovor o implementaciji odluke arbitraže. To što je on rekao za govornicom UN-a, celome svetu, znači krajnje službeno, je odstupanje od tog našeg dogovora", rekao je Cerar za Slovenački radio, prenose agencije.

Poručio je da je za njega, za Hrvatsku ta arbitražna presuda nevažeća, što je za Sloveniju potpuno neprihvatljivo i bilo koji razgovor u Zagrebu čini besmislenim, rekao je Cerar.

Cerar je sinoć otkazao najavljeni susret sa Plenovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: