Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi

Razrešenje drame u zemunskoj Osnovnoj školi "Svetozar Miletić" još nije na vidiku, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

13:42

Umesto najavljenog rešenja – inspektori i pomoćnik u školi
B92

Kako se navodi, čini se da je razdor između Ministarstva prosvete sa jedne i roditelja učenika i kolektiva sa druge strane, sve dublji.

Beogradski list navodi da su u školu u četvrtak došli predstavnici Republičke prosvetne inspekcije sa pomoćnikom ministra Bogoljubom Lazarevićem i državnim sekretarom Markom Milenkovićem na čelu.

"Stigli smo kako bismo utvrdili da li se odvija obrazovni proces, školski program i na koji način teče rad kolektiva škole. Želeli smo i da razgovaramo sa predstavnicima roditelja i nastavnika, ali oni nisu bili raspoloženi za razgovor", navodi Lazarević.

Roditelji posetu inspekcija doživljavaju kao upotrebu sile i dodatni pritisak, kako na njih, tako i na zaposlene.

"Umesto da se ministar pozabavi nezakonitostima u radu Republičke prosvetne inspekcije, zbog čega naša deca ne idu u školu, on ponovo demonstrira silu. Ako mu ne odgovaraju rešenja koja smo mu ponudili, a sva su u skladu sa zakonom, neka ponudi svoje rešenje", kažu u Savetu roditelja.

Roditelji se pitaju i da li su dolasci inspekcije zapravo mere koje je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio, ili je mislio na nešto drugo. Oni su, kako kažu, i dalje spremni za razgovor sa njim, kako bi deca, konačno, nastavila sa nastavom, ali ističu da ne žele da prihvate nezakonita rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: