Danska: Uhapšeno dvoje zbog podrške ID

Danska policija uhapsila je čoveka i ženu osumnjičene da su u Danskoj kupovali opremu "za borbu" i da su je slali Islamskoj državi u Siriji i Iraku.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

19:28

Danska: Uhapšeno dvoje zbog podrške ID
Foto: Freeimages.com

Čovek (28) i žena (29) uhapšeni su u Kopenhagenu u zajedničkoj akciji policije i službe bezbednosti po antiterorističkim zakonima. Oni su osumnjičeni za "umešanost u pokušaje terorističkih akata u inostranstvu".

Glavni inspektor Jorgen Bergen Skov rekao je da su osumnjičeni, čiji identiteti i nacionalnosti nisu saopšteni, ispitani danas pre preliminarnog saslušanja koje će se prema zahtevu tužioca odigrati iza zatvorenih vrata.

"Važno je napomenuti da su kriminalne aktivnosti otkrivene u ovom slučaju za cilj imale podršku grupi koja se naziva Islamska država Iraka i Sirije", rekao je šef operacija službe bezbednosti Fleming Drejer.

Najmanje 125 ljudi je od 2011. napustilo Dansku da bi se borilo u Siriji, naveo je Međunarodni antiteroristički centar iz Haga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: