"Evropa nas laže, 54 godine smo pred vratima EU"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u obraćanju na Globalnom poslovnom forumu Blumberg podsetio da Turska 54 godine čeka na vratima EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

13:32

Getty Images

On tvrdi da su Tursku lagali.

"Turskoj je, u stvari, nametnut politički embargo. Nisu nam rekli istinu tokom ovog procesa. Lagali su nas. Nisu poslali pomoć koju su obećali, niti šalju", prenela je Erdoganove reči turska agencija Anadolija.

On je dodao da očekuje da EU donese odluku u vezi s odnosima s Turskom.

"Neka nam oni zatvore vrata i mi ćemo lako doneti odluku. Nismo ni zainteresovani, da vam i to kažem, ali oni žele da Turska pobegne. E, ne može tako, mi nikada nismo bili oni koji beže iz ringa. Neka oni budu oni koji beže. Neka donesu odluku. Mi ćemo lako doneti našu odluku", poručio je turski predsednik, prenosi N1.

Erdogan je, komentarišući referendum o nezavisnosti koji Kurdi 25. septembra organizuju u Iraku, poručio da vlasti Kurdske regionalne uprave na severu Iraka ovim korakom prave grešku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: