Hejlijeva: Tramp ustvari ne želi rat sa Severnom Korejom

Nakon Trampovih oštrih pretnji za govornicom Generalne skupštine UN, američka ambasadorka u UN Niki Hejli izjavila da on zapravo ne želi rat sa Pjongjangom.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

12:21

Hejlijeva: Tramp ustvari ne želi rat sa Severnom Korejom
Getty images

"Niko ne želi rat, predsednik ne želi rat, pokušali smo to da uradimo putem dijaloga, pokušali smo to da uradimo primenom sankcija, pokušali smo na svaki mogući diplomatski način i dalje ne odustajemo", rekla je Hejlijeva juče za "Si-Bi-Es".

Američka televizija navodi da primećuje promenu u odnosu na upozorenje o "totalnom uništenju" Severne Koreje koje je uputio u utorak.

Ambasadorka SAD u UN je kazala da Vašington ima "puno vojnih opcija" u odnosu na severnokorejsku vlast i da je pitanje kako privući pažnju tamošnjeg vođe Kim Džong Una.

"Niko ne zna kako da mu privuče pažnju, tako da sve što možete jeste da nastavite da mu stavljate do znanja šta bi moglo da se desi ako ne prestane da radi to što radi. Svi žele da dopru do Kima, to je problem, jednostavno ne znamo kako", rekla je Hejlijeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: