Iračke snage počele operaciju za preuzimanje grada Havija

Premijer Iraka Hajder el Abadi saopštio je da su iračke snage danas počele operaciju za preuzimanje grada Havija od ekstremističke organizacije Islamska država.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 21.09.2017.

07:32

Iračke snage počele operaciju za preuzimanje grada Havija
Getty images

El Abadi je rekao da je operacija počela u zoru, dva dana pošto su iračke snage počele ofanzivu na uporišta Islamske države u provinciji Anbar, na zapadu Iraka, navodi se u saopštenju vlade te zemlje.

Grad Havija, 240 kilometara severno od Bagdada, jedan je od poslednjih delova teritorije koju drže ekstremisti u Iraku.

Iračke i koalicione snage pojačale su vazdušne napade na Haviju početkom septembra, gađajući baze Islamske države i skladišta oružja.

Premijer Iraka proglasio je 31. avgusta grad Tal Afar "potpuno oslobodjenim" od ekstremističke organizacije Islamska država, nakon što je u julu proglasio pobedu nad ekstremistima u Mosulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: