Venecuela: Otet zaposleni u ambasadi SAD pa pušten

Venecuelanskog državljanina zaposlenog u ambasadi SAD u Karakasu, oteli su kriminalci radi otkupa, ali su ga u međuvremenu pustili - bez plaćenog otkupa.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

07:29

Venecuela: Otet zaposleni u ambasadi SAD pa pušten

Kerbina Barazartea (28), zaposlenog kao pripadnika obezbeđenja u američkoj ambasadi, kriminalci su oteli u ponedeljak, a pustili su ga u sredu rano ujutro nepovređenog, iako im otkup nije plaćen, navodi policija, prenosi danas AFP.

Policija precizira da je Barazarte otet dok je patrolirao kombijem u blizini ambasade u ponedeljak uveče, a otmičari, koji nisu identifikovani, tražili su 30.000 dolara za njegovo oslobađanje.

S njim je bio i njegov kolega, koji je uspeo da pobegne otmičarima, dodaje policija.

Bivši policijski komesar Luis Godoj rekao je francuskoj agenciji da je broj otmica u Venecueli znatno povećan u proteklih nekoliko godina jer je to postalo "brz i efikasan" način da se dodje do novca, pri čemu je teško utvrditi tačan broj kidnapovanja jer nema zvaničnih brojki, a 60 odsto žrtva ne prijavljuje zločin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: