EU neće odustati od dva uslova prema Kosovu

EU nijednom političkom odlukom neće odustati od dva uslova koje Priština mora da ispuni da bi dobila viznu liberalizaciju kaže šefica Kancelarije EU na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

11:42

EU neće odustati od dva uslova prema Kosovu
Getty images

Natalija Apostolova je podsetla da su to demarkacija sa Crnom Gorom i borba protiv organizovanog kriminala. Istakla je da EU ne predlaže rešenje za demarkaciju, ali da, prema njenim rečima, "treba da se reši između Crne Gore i Kosova i traži da se za Sporazum što pre glasa u parlamentu".

"Naglašavam da je za nas važan krajnji rezultat. Moramo imati izglasanu demarkaciju. Ako obe zemlje odluče da naprave različite sporazume, to je njihova stvar. Ali, morate biti svesni da bez definitivnog rešenja o demarkaciji i postignuća u borbi protiv korupcije Evropska unija neće doneti nijednu političku odluku kako bi odustala od ova dva uslova ", rekla je, između ostalog, Apostolova u intervjuu za prištinski Zeri.

Napomenula je i da su evroopska kancelarija i ona lično veoma ograničeni u komunikacijama i u kontaktima sa političarima koji imaju optužnice podignute od pravosudnih institucije.

Ona je kazala da je veoma važno da kosovski političari pokažu snagu i odgovornost u poštovanju ovih principa.

Podsetila je da su evropski lideri jasno stavili do znanja da postoje dva uslova za ukidanje viza za Kosovo: demarkacija i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: