Slučaj "Marjanović": Tužilaštvo uložilo žalbu

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.09.2017.

14:50

Slučaj
Thinkstock

To telo je uložilo žalbu na rešenje osumnjičenom za ubistvo Jelene Marjanović jer je doneto samo iz jednog od dva razloga zbog kojih je tužilaštvo tražilo njegovo pritvaranje.

"Tužilaštvo se žalilo jer sudija za prethodni postupak nije uvažio naš predlog o određivanju pritvora i zbog razloga uznemirenja javnosti", precizirala je portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić za Tanjug.

Marjanoviću je pritvor određen samo zbog razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na saokrivljene i svedoke.

Žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak o određivanju pritvora, za sada su, uložila i dvojica od pet advokata koje je angažovao Marjanović.

Kako je Tanjugu ranije rekao jedan od Marjanovićevih branilaca advokat Veljko Delibašić, žalbom se osporava pritvor jer je Više javno tužilaštvo predložilo određivanje kako ne bi uticao na saokrivljene i svedoke koje nije imenovalo, podsećajući da je u ovom slučaju Marjanović jedini okrivljeni.

Delibašić je dodao i da je sudija za prethodni postupak prekoračio predlog tužilaštva, budući da je u rešenju o određivanju pritvora on naveo imena svedoka koji treba da budu saslušani u istrazi, a među kojima je i Jelenina pokojna majka, koja je preminula pre pola godine.

Pored toga, kako je naveo, odbrana smatra da nema dokaza koji bi potkrepili osnovanu sumnju da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

O žalbama će odlučivati krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kada isteknu rokovi za ulaganje žalbi.

Marjanović je uhapšen u petak 15. septembra, nakon gotovo godinu i po od ubistva.

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati.

Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: