"Čuvamo i ne damo": "Živi zid" oko škole u Zemunu FOTO

Građani i roditelji Osnovne škole “Svetozar Miletić“ u Zemunu napravili su živi zid oko cele škole kako bi, kako navode, sačuvali školu.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

22:44

Foto: B92

Deca iz “Miletića“ od 1. septembra ne idu u školu u protestu građana i roditelja zbog smene direktora škole Miroljuba Mosurovića.

Fotografije ljudskog lanca oko škole objavljene su na društvenim mrežama.

Inače, inspekcija Ministarstva prosvete posetila je u četvrtak Osnovnu školu "Svetozar Miletić" u Zemunu s namerom da se preduzmu mere za ponovno uspostavljanje nastave.

Pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević rekao je da je škola ''Svetozar Miletić" jedinstven primer da nastavnici ne drže nastavu odlukom Saveta roditelja koji nema nadležnost da odlučuje da li će škola da radi ili neće.

"Trenutno imamo nezakonitu obustavu rada škole što je u nadležnosti grada, jer prekid vaspitno-obrazovnog rada može da postoji samo uz saglasnost lokalne samouprave", rekao je pomoćnik ministra prosvete.

Ako se, kako navode, ne otklone sve nezakonitosti konstatovane u inspekcijskom nadzoru, Lazarević ne isključuje zatvaranje škole kao jednu od mogućnosti.

Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević 28. avgusta smenio je direktora škole Miroljuba Mosurovića, od kada traju protesti za njegovo vraćanje na funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: