"Uradili smo sve u slučaju Vulinovog stana, bez komentara"

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa kaže da je Agencija u slučaju stana Aleksandra Vulina uradila sve što je u njenoj nadležnosti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.09.2017.

12:33

Takođe, ona je navela i da neće da komentariše odluku tužilaštva, koje je obustavilo postupak.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda. Prema KRIK-u, Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Agencija je nakon provere Vulinove imovine, u decembru 2015. godine, prijavila ministra Tužilaštvu za organizovani kriminal, pod sumnjom da je počinio neko krivično delo. Dve godine kasnije, Tužilaštvo je obustavilo postupak, navodeći da nije utvrdilo da je Vulin izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

Majda Kršikapa je rekla novinarima u Beogradu da je Agencija 2015. godine prosledila izveštaj o tom slučaju nadležnom tužilaštvu i da je to jedini mehanizam koji je Agencija imala na raspolaganju.

Ona je rekla da ne zna da li je odluka tužilaštva o obustavljanju istrage dostavljena Agenciji i da će to proveriti.

Na pitanje da li je Agencija spremna da ostane bez odgovora kako je 205.000 evra ušlo u zemlju, Majda Kršikapa ponovila je da Agencija nema drugih mehanizama osim onih koje je do sada preduzela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: