Maja Gojković u suzama napustila skupštinsku sednicu VIDEO

Predsednica Skupštine Maja Gojković zaplakala je tokom skupštinske sednice i u suzama napustila salu nakon čega je određena kratka pauza.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.09.2017.

18:44

Maja Gojković u suzama napustila skupštinsku sednicu VIDEO
Foto: Tanjug

Do "incidenta" je došlo nakon što poslanici Dosta je bilo Ljupki Mihajlovskoj, koja je osoba sa invaliditetom, nije data reč iako se javila po Poslovniku.

Na to je reagovala poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov koja je rekla da Gojkovićeva vređa dostojanstvo parlamenta i građana i da joj je Zoran Martinović naložio da ne daje reč opozicionim poslanicima ni za repliku, ni po povredi Poslovnika.

Na to je burno regovala Maja Gojković, koja je rekla da su to najteže uvrede na njen račun, jer je optužena za diskriminaciju, a i sama u porodici ima osobu sa invaliditetom.

"Sram vas bilo", rekla je Gojkovićeva poslanici Jerkov, rasplakala se i izašla iz sale.

Nakon toga je određena pauza.

Poslanici Skupštine Srbije kasnije su završili načelnu objedinjenu raspravu o predlozima zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i o visokom obrazovanju.

Skupština će rad nastaviti u ponedeljak.

Na predloge tih zakona podneto je više od 1.200 amandmana.

Vladajuća većina najavila je podršku zakonima, dok je opozicija kritikovala predložena rešenja uz ocenu da daju prevelika ovlašćenja ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: