"UN najznačnije svetsko telo za suverenitet Srbije"

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predsedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Miroslavom Lajčakom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.09.2017.

15:34

(Foto: Thinkstock)

Tom prilikom naglasio je da su UN najznačajnija međunarodna organizacija sa stanovišta zaštite suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučić i Lajčak su razgovarali o planovima za reformu UN, ulozi Srbije u ovoj međunarodnoj organizaciji i situaciji u regionu. Istakao je da Ujedinjene nacije imaju odgovoran pristup po pitanju Zapadnog Balkana.

On je, u ime Republike Srbije, podržao odgovoran pristup Miroslava Lajčaka na unapređenju rada i aktivnosti UN.

Predsedavajući Generalne skupštine UN je naglasio da je glavni cilj predsedavanja poštovanje tri stuba UN: ljudska prava, mir i bezbednost i razvoj.

On je istakao naophodnost postizanja konkretnih rezultata na planu reforme UN, jačanje poverenja između UN i njenih članica, i naglasio da ova organizacija ima ambiciozan program o migracijama, što će biti prvi veliki međunarodni okvir, kao i da je uloga UN da se zalaže za mir i prevenciju konflikta, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić nastavio je boravak u Njujorku obraćanjem Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: