Kremlj: Ne shvatamo ozbiljno Morgana Frimena, on je žrtva

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da ne shvata ozbiljno video-spot u kojem holivudski glumac Morgan Frimen kao narator priča o "napadu Rusije na SAD".

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

14:26

Kremlj: Ne shvatamo ozbiljno Morgana Frimena, on je žrtva
Screenshot

"Ne shvatam ga ozbiljno, verujem da je Frimen žrtva emotivnog, samouzdignutog statusa. Mnogi umetnici dozvoljavaju sebi da postanu žrtve emocionalnog razdora, ne znajući pravo stanje stvari. Oni postaju žrtve emotivnog, samouzdignutog statusa, kao neka vrsta mekartizma, rekao bih. To izbledi vremenom", komentarisao je Peskov.

Takođe, naglasio je, Kremlj taj video-snimak nikako ne smatra pretnjom, tako nešto teško može da se shvati ozbiljno. "Očigledno da nema prave informativne osnove, u potpunosti je emocionalno", zaključio je Peskov, a prenosi Tas.

Komitet za istragu protiv Rusije, koji se bavi navodnim ruskim mešanjem u predsedničke izbore u SAD, objavio je propagadni video-snimak u kojem Morgan Frimen priča o "ratu koji Rusija vodi protiv Amerike".

On u video-snimku govori o odbeglom špijunu KGB koji postaje ruski predsednik, te o tome da koristeći sajberoružje napada demokratije, a to, govori narator, zahteva da američki predsednik narodu saopšti istinu.

Poruka ovog video-spota je da slobodnom svetu treba američko liderstvo, a snimak je napravljen u okviru projekta Komiteta za istragu protiv Rusije i na sajtu Komiteta navedena su imena autora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: