Zabeleli se vrhovi planina u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH

Nakon što je prvi sneg zabeleo vrhove slovenačke Kredarice, prve pahulje su pale u hrvatskom Gorskom kotaru, a danas i na planini Čvrsnici i Romaniji, u BiH.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.09.2017.

12:44

Zabeleli se vrhovi planina u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH
Ilustracija, Tanjug

Vrh planine Čvrsnice, Pločno, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.228 metara potpuno je zabeleo. Temperatura na ovoj planini iznosi 1,9 stepena Celzijusa, a kamere portala Blidinje.net uživo prikazuju pravu snežnu idilu, preneo je portal Klix.ba.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u BiH biti oblačno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevne temperature kretaće se izme]u devet i 14, na jugu do 19 stepeni.

Temperatura na olimpijskim lepoticama Bjelašnici iznosi jedan stepen, a na Jahorini dva stepena i pada kiša. Iako kalendarski leto još traje, u gorskim delovima Hrvatske sinoć su pale prve snežne pahulje.

Na Platku u Gorskom kotaru pada sneg, a ponegde se i zadržao, preneo je Jutarnji list.

Prvi sneg u region je zabeleo vrhove Kredarice tokom jučerašnjeg dana i Triglava, a slovenački meteorolozi za danas su najavili obilne padavine, a u predelima na preko 1.500 metara nadmorske visine novi sneg.

Debljina snežnog pokrivača je na tim planinama između 20 i 40 centimetara.

Sneg u ovo doba godine na vrhovima planinskih venaca u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH nije retkost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: