Hrvati bi da nema Srba u Saboru – "osveta" za Jasenovac?

U hrvatskoj javnosti je otvorena polemika o tome da li treba sprečiti da se u Saboru pojavljuju predstavnici nacionalnih manjina.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

11:21

Hrvati bi da nema Srba u Saboru –
Getty Images

U emisiji Otvoreno na HRT stavove su sučelili ministar uprave Lovro Kuščević (HDZ), bivši ministar Arsen Bauk (SDP), Željka Markić (U ime obitelji), Anto Đapić (HOS), Robert Podolnjak (Most) i Boris Milošević (SDSS), preneo je T-portal.hr.

Mrakićeva je rekla da mogući referendum o tom pitanju nije antisrpski, nego antikorupcijski, kao i da nigde u EU manjine nisu u položaju kao što su u Hrvatskoj, da imaju garantovane poslanike u parlamentu koji mogu odlučivati o svim pitanjima.

Milošević je ocenio da to jeste antimanjinska i antisrpska inicijativa, koja predstavlja udar na dostignute standarde zaštite prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Hosovac Đapić se saglasio sa ministarkom Mrakić i dodao da “svi treba da budu politički Hrvati“, uz napomenu da je inicijativa reakcija na “napade na elitu hrvatsku jedinicu povodom spomen ploče HOS u Jasenovcu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: