Vučić: Govoriću dobro o Srbiji i regionu, nemamo tu moć...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku govoriti o problemima s kojima se Srbija suočava.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

18:57

Vučić: Govoriću dobro o Srbiji i regionu, nemamo tu moć...
Foto: Tanjug, arhiva

On je dodao da će fokus pre svega biti na budućnosti naše zemlje i regiona.

"Pokušaću da imam nešto drugačiji pristup. Nemamo tu vrstu moći, ni snage, kao što su imali neki drugi ljudi koji mogu da govore ponekad preteći, nekada osuđujuće, ponekad sebe predstavljajući na najlepši način, a sve druge u lošem svetlu. Ja ću pokušati da Srbiju predstavim u dobrom svetlu, objektivno, ali ću govoriti dobro i o svima u regionu“, poručio je Vučić u izjavi novinarima.

Najavio je da će pokušati na drugačiji način da predstavi budućnost Srbije i celog regiona.

"Oni koji iz regiona dođu i kritikuju ili nas ili neke druge ti lošu stvar rade za bilo koga od nas, jer investitori neće doći. Ako dobro govorite o celom regionu, svi će proći dobro, naravno mi najbolje, jer smo najveći i možemo i najbolje uslove da ponudimo investitorima, imamo dobre zakone i uredbe za to“, podvukao je Vučić.

Kazao je da će pokušati da predstavi budućnost Zapadnog Balkana neuporedivo bolje nego što je neko vidi, kao mesto gde imamo veliki potencijal za rast, veliki potencijal za prihvatanje inovativnih tehnologija, razvoj kreativnosti kod mladih.

"Naravno, govoriću i o problemima sa kojima se Srbija suočava, ali će fokus mog govora biti na budućnosti“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: