Vučić: Pozvao sam Trampa u Srbiju, rekao je "dogovoreno"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

17:08

Vučić: Pozvao sam Trampa u Srbiju, rekao je
Foto: Tanjug

"Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Srbiji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo", rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je kazao da se na sinoćnom prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara.

"Pozvao sam ga da dođe u Srbiju i on je rekao da prihvata i da želi da dođe u Srbiju, rekao je - dogovoreno je i onda je poslednji put pružio ruku", naglasio je predsednik Srbije.

On je objasnio da je imao priliku da malo duže od ostalih lidera provede u društvu Trampa i da je mogao da mu iznese razloge zašto treba da dođe u našu zemlju.

"Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom", istakao je Vučić.

O politici uopšte su, kaže, vrlo kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo.

Sa Melanijom Tramp je, naveo je srpski predsednik, razgovaro na mešavini srpskog i slovenačkog, tako da su se "odlično razumeli", objasnio je.

Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku“, ukazao je Vučić i primetio da je bio lepo primljen na tom prijemu.

Preneo je i da mu je predsednik Tramp kazao da liči na nekog košarkaša NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: