Vulin i Skot o saradnji sa SAD u oblasti odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, a na sastanku je konstatovan visok stepen razvoja saradnje u oblasti odbrane.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

14:35

Vulin i Skot o saradnji sa SAD u oblasti odbrane
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Ministar odbrane je naglasio značaj međunarodne vojne saradnje koju Srbija, kao vojno neutralna država, neguje sa stranim parterima, i u okviru koje odnosi sa SAD zauzimaju jedno od najvažnijih mesta.

Posebno je istakao kvalitet i kvantitet tih odnosa, ističući oblasti poput sajber bezbednosti, zajedničkih vojnih vežbi, vojno-medicinske saradnje i vojnog školovanja i usavršavanja, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ambasador SAD ocenio je da aktuelna saradnja beleži višegodišnji kontinuitet visokog broja aktivnosti koje doprinose razvoju kapaciteta obe strane.

Naglasio je da vojno-vojni odnosi, kao i srpske i američke vojničke tradicije, ne ispoljavaju uticaj samo na vojske dve države, već ujedno doprinose i zbližavanju naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: