Vulin: Mogao sam da kažem da mi je stan dao vlasnik Pinka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odbacio optužbe Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) da je novac za kupovinu stana u Beogradu nelegalno stekao.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.09.2017.

11:32

Vulin: Mogao sam da kažem da mi je stan dao vlasnik Pinka
Tanjug, Sava Radovanoviæ

On je rekao da mu je u kupovini stana pomogla porodica njegove supruge.

KRIK je objavio ranije da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan. Agenciji za borbu protiv korupcije dao je, kako navode, neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Prema njihovim navodima, zbog sumnje da je počinio krivično delo, Agencija je podnela prijavu protiv Vulina Tužilaštvu, koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Vulin je za televiziju Pink rekao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal odbacilo prijavu Agencije za borbu protv korupcije protiv njega, i ne samo to, već je i tražilo od drugog tužilaštva da to proveri još jednom, i pokazalo se, naveo je ministar, da je sve u redu. Uprkos presudi Tužilaštva, kaže Vulin, krenulo se u kampanju protiv njega, sa optužbama da "lažu" i on i Tužilaštvo.

"Poslednje dve godine, na svakih tri ili šest meseci, ova priča se ponovo otvara", rekao je Vulin i dodao da je taj stan kupio pre šest godina, kad je bio narodni poslanik, a ne ministar odbrane, te da mu je u tome pomogla porodica njegove supruge. On je rekao i da je mogao, da je hteo, da Agenciji za borbu protiv korupcije kaže kako mu je stan "dao" vlasnik Pinka Željko Mitrović, koji je njegov dvostruki venčani kum.

Umesto toga, kaže ministar odbrane, rekao je istinu, "jer je ona takva kakva jeste". "Sve što sam zaradio u životu, može da se svede u 53,5 kvadrata u Beogradu i ne mislim da je to malo", rekao je Vulin.

KRIK, kaže Vulin, nema novinarsku, već "političku agendu" i zato insistira na optužbama protiv njega. Svako ima pravo da radi u skladu sa svojim političkim stavovima, kaže ministar odbrane i dodaje da KRIK nije neutralan niti se se bavi istraživačkim novinarstvom, kao što to tvrdi. "Da ste neutralni, ne biste se tako ponašali, već biste rekli - nadležni organi su rekli da je sve čisto i tu nema komentara", smatra Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: