Dačić se sastao i sa Plenkovićem

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji učestvuje na 72. zasedanju Generalne skupštine UN u Nujujorku, sastao se s premijerom Hrvatske.

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

10:50

Dačić se sastao i sa Plenkovićem
Tanjug

Osim razgovora sa Andrejem Plenkovićem, Dačić se sastao i sa predsednikom Bolivije Evom Moralesom i ministrima spoljnih poslova Belorusije, Trinidada i Tobaga i Libana, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

U kratkom susretu s Plenkovićem razmotreni su odnosi Srbije i Hrvatske, kao i situacija u regionu, dok je u razgovoru Dačić-Morlaes konstatovano da su odnosi Srbije i Bolivije dobri i da postoji prostor za produbljivanje i unapređenje saradnje, navodi se u saopštenju.

O unapeđenju saradnje posebno na ekonomskom planu Dačić je razgovarao i s ministrom inostranih poslova Belorusije Vladimirom Makejem, koji je rekao da, imajući u vidu tradicionalno prijateljske odnose, Srbija može da računa na podršku Belorusije po pitanjima koja su za nju od posebnog značaja.

Ministru inostranih poslova Trinidada i Tobaga Denisu Mouzesu Dačić je zahvalio na principijelnoj poziciji te zemlje po pitanju Kosova i informisao sagovornika o dijalogu Beograda i Prištine.

Dačić je rekao da Trinidad i Tobago može da računa na podršku Srbije i podsetio na program stipendiranja stranih studenata u Srbiji, dok je Mouzes podvukao da se pozicija njegove zemlje po pitanju Kosova neće menjati.

Na sastanku s ministrom inostranih poslova Libana Žibranom Basilom ocenjeno je da Srbija i Liban imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose koje treba negovati i unapredjivati, posebno u oblasti ekonomije, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: