Stravičan zemljotres pogodio Meksiko FOTO

Zemljotres jačine 7,1 stepen Rihterove skale pogodio je južni deo Meksika, a u prestonici je izazvao veliku paniku i evakuaciju stanovništva, javljaju mediji.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

20:36

Stravičan zemljotres pogodio Meksiko FOTO
Foto: Tanjug/AP

Merni instrumenti su najpre pokazali da je potres iznosio 7,4.

Potres je bio toliko jak da su se tresle sve više zgrade u Meksiko Sitiju, a iz pojedinih zgrada su se pojavili oblaci prašine. Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci zgrada koje se ruše. Opširnije u posebnoj VESTI.

Hiljade ljudi su u panici istrčale na ulice, u strahu od rušenja objekata.

Međunarodni aerodrom u Meksiko Sitiju „Benito Huares“ prekinuo je sa radom nakon jakog zemljotresa, saopštio je direktor Nacionalne službe za hitne slučajeve Meksika Luis Felipe Puente.

"Prekinut je rad na međunarodnom aerodromu Meksika", napisao je on na Tviteru.

"Aerodrom će biti zatvoren sve dok se ne završi provera celokupne infrastrukture", navodi se u saopštenju aerodroma.

Zemljotres se dogodio svega nekoliko sati pošto su u Meksiko Sitiju organizovane vežbe spasavanja u slučaju potresa, u znak sećanja na tragediju iz 1985. godine u kojoj su stradale hiljade stanovnika prestonice.

Pre samo 11 dana zemljotres magnitude 8,2 stepena po Rihteru pogodio je ovu državu i odneo više od 90 života. Taj zemljotres smatra se najjačim u poslednjih 100 godina u toj zemlji i jači je čak i od razornog zemljotresa koji je razorio Meksiko Siti 1985. godine.
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: