Netanijahu presrećan: Trampov govor – nikad smeliji VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu pohvalio je govor predsednika SAD Donalda Trampa na zasedanju Generalne skupštine UN u kojem je osudio Iran.

Izvor: Beta

Utorak, 19.09.2017.

19:05

Netanijahu presrećan: Trampov govor – nikad smeliji VIDEO
Getty Images

"Za preko 30 godina mog iskustva s UN nikada nisam čuo smeliji i hrabriji govor", ocenio je Netanijahu, dodavši da je Tramp "govorio istinu o velikim opasnostima sa kojima se suočava na svet i uputio snažan poziv da im se suprotstavimo kako bismo osigurali budućnost ćovečanstva".

Tramp je u govoru rekao da je Iran "glavni izvoznik nasilja" i optužio tu zemlju da podržava teroriste koji prete Izraelu.

On je kritikovao i međunarodni nuklearni sporazum s Iranom iz 2015. godine kojim su ograničene nuklearne aktivnosti Teherana u zamenu za ukidanje sankcija.

Iranski lideri su više puta pozvali na uništenje jevrejske države, zbog čega oni smatraju Iran egzistencijalnom pretnjom po Izrael.

Netanijahu i njegova supruga Sara su se pridružili izraelskoj delegaciji u UN da bi slušali Trampov govor koji je počeo konstatacijom da su "teroristi i ekstremisti skupili snagu i raširili se", ali će "naša vojska biti jača nego ikada" - preneli su izraelski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: