Jemen: Deca ginu i dok igraju fudbal

U vazdušnim napadima pobunjenika na grad Taiz, na severozapadu Jemena, poginula su četiri dečaka uzrasta od sedam do 15 godina.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

10:59

Jemen: Deca ginu i dok igraju fudbal
Tanjug, arhiva

U bombardovanju Taiza, trećeg po veličine grada u zemlji koji je pod opsadom proiranskih pobunjenika, i u petak je poginulo troje dece, od kojih dvoje dok su igrali fudbal.

Pobunjenici su noćas gadjali El Džamaliju, jedan od najstarijih kvartova u istočnom delu grada.

Međunarodna organizacija Crvenog krsta je oštro osudila napade.

U ratu u Jemenu suprotstavljeni su šiitski pobunjenici Huti, povezani s pristalicama bivšeg predsednika Alija Abdalaha Saleha koje podržava šiitski Iran, s pristalicama predsednika Abd Rabo Mansur Hadija.

Predsednika Hadija od marta 2015. vojno podržava koalicija arapskih zemalja pod komandom susedne sunitske Saudijske Arabije.

U sukobima je od 2015. godine poginulo oko 8.400 ljudi i oko 48.000 ih je povređeno.

Prema podacima organizacije za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč, koalicija pod saudijskom komandom odgovorna je za brojna kršenja ljudskih prava. U poslednja tri meseca u šest vazdušnih napada koje je sprovela poginulo je najmanje 33 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: