Matis: Tramp ima "vojne" opcije protiv Severne Koreje

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio da administracija američkog predsednika ima vojne opcije protiv Severne Koreje koje neće dovesti u rizik Seul.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

07:07

Matis: Tramp ima
Getty images

Matis, međutim, nije želeo da precizira na koje tačno "vojne opcije" misli. "Neću ulaziti u detalje", naveo je Matis, prenela je agencija AP.

Matis je u ponedeljak rekao da SAD nisu videle potrebu da obore severnokorejske rakete koje su ispaljene ka Japanu, upozorivši da će ispaljivanje rakete u budućnosti koje bi predstavljalo pretnju po američku ili japansku teritoriju "izazvati drugačiji odgovor" Amerike.

Potvrdio je i da je sa južnokorejskim kolegom nedavno razgovarao o mogućnosti ponovnog vraćanja američkog nuklearnog oružja u Južnu Koreju koje je povučeno sa Korejskog poluostrva početkom 90-ih godina prošlog veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: