Prištini donacija od 49 miliona $; Haradinaj: Ima nade

Priština je dobila donaciju od 49 miliona dolara od američkog "Milenijum čelendž" fonda, piše prištinski list "Koha".

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

13:29

Prištini donacija od 49 miliona $; Haradinaj: Ima nade

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je to dobra vest, koja potvrđuje da na Kosovu ima nade za bolji život mladih.

Haradinaj je na konferenciji za novinare rekao da je sa nacionalnim koordinatorom korporacije "Milenijum čelendž" Petritom Seljimijem razgovarao o uticaju ovog sporazuma na Kosovo, na uštedu energije.

"Ubeđen sam da ovakve i slične vesti potvrđuju da naša omladina može da ima nadu za boljim životom na Kosovu, a ne da ga traži na drugim mestima", rekao je Haradinaj.

Seljimi je rekao da se ovog puta radi o 49 miliona dolara, ali da ukoliko se pokaže progres u vladavini prava, nastaviće se sa daljim investicijama.

"Fond će biti uspostavljen krajem ove godine. Doći će do priliva sredstava za energetsku efikasnost i za vladavinu prava. Imamo naredne tri godine da uložimo 49 miliona dolara", naveo je Seljimi.

Kako se navodi, Kosovo je moglo da dobije 500 miliona dolara od Federalne američke agencije, ali je zbog nepravilnosti u vladavini prava i ekonomskih slabosti reč o donaciji od 49 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: