Euleks obeležio godišnjicu ubistva Audriusa Šenavičijusa

Misija Euleksa obeležila je na Kosovu četvrtu godišnjicu pogibije litvanskog carinika Audriusa Šenavičijusa.

Izvor: Beta

Utorak, 19.09.2017.

13:15

Euleks obeležio godišnjicu ubistva Audriusa Šenavičijusa

Šefica te misije Aleksandra Papadopulo položila je cveće na mestu gde je on ubijen na dužnosti.

Polaganju cveća su prisustvovali i predstavnik opštine Zvečan i regionalni komandant Kosovske policije sever Nenad Đurić.

"Na današnji dan pre četiri godine naš kolega Audrius Šenavičijus je tragično ubijen. Danas mu odajemo poštu u znak sećanja na njegov život i posvećen rad. Neka mu je večan pomen. Saosećam sa njegovom suprugom i dvojicom sinova, koji još nemaju odgovore na mnoga pitanja u vezi sa njegovim ubistvom", izjavila je Papadopulo.

Sedište Evropske službe za spoljnu politiku ovekovečilo je život i smrt Šenavičijusa stavljanjem njegovog imena na spomen ploču pripadnika osoblja EU poginulih na dužnosti, kao podsetnik na, kako se navodi, veliku cenu koju su mnogi platili u odbranu evropskih vrednosti širom sveta.

"Audrius je podneo najveću žrtvu. I ništa ne može zameniti gubitak najdražih. Izgubili smo dragocenog člana tima i pravda treba biti zadovoljena. Apelujem na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave", rekla je Papadopulo.

Šenavičijus je ubijen u septembru 2013. godine na severu Kosova, kada su nepoznate osobe iz zasede vatrenim oružjem napale dva vozila misije Euleks.

Misija Euleksa je navela da traži informacije koje bi mogle pomoći da se dovedu pred lice pravde oni koji su ubili Šenavičijusa i moli svakoga ko poseduje takvu informaciju da se javi na telefom +381/38/284-181 ili kontaktira preko sajta www.eulex-kosovo.eu.

Nagrada za informaciju koja može voditi do hapšenja izvršioca tog dela je 82.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: