"Na Dodika ne utiče 'nasilje iz EU', samo BG prijatelji"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik "može se smiriti" samo preko Beograda, izjavio je bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Pedi Ešdaun.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

09:33

Foto: Gettyimages

Ešdaun, naime, smatra da zvaničnom Beogradu treba reći da Srbija neće postati članica Evropske unije sve dok ne bude sprovodila politiku EU u BiH.

"Takođe, moraju aktivno da rade na tome da se cela stvar ne raspadne. To je ono što može pomoći", naveo je Ešdaun na nedavnom savetovanju o Zapadnom Balkanu, u organizaciji engleskih lordova, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

On je kazao da Dodik, koji je predsednik SNSD-a u kabinetu drži njegovu fotografiju na zidu u koju, kako tvrdi, zabada eksere.

"Ako želite da Milorad Dodik uradi nešto, to nećete postići tako što ćete biti nasilni iz Brisela, nego to moraju uraditi njegovi prijatelji iz Beograda", kazao je Ešdaun.

U Beogradu su u petak u Narodnom pozorištu otvoreni "Dani Srpske u Srbiji 2017" a, predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su Republika Srpska i Srbija jedno.

"RS i Srbija su jedno, samo su istorijske nesreće te koje su napravile granice", rekao je Dodik prilikom otvaranja manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: