Odloženo suđenje žandarmu za smrt Ranka Panića

U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje bivšem pripadniku niškog odreda Žandarmerije Nikici Ristiću optuženom za nanošenje teške telesne povrede Ranku Paniću.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

14:22

Odloženo suđenje žandarmu za smrt Ranka Panića
Thinkstock

Ristić je obavestio sud da je juče povredio leđa na treningu i da ne može da dođe. Novo ročište zakazano je za 25. oktobar.

Ovaj incident dogodio se u sukobu učesnika protesta sa policijom tokom protestnog mitinga Srpske radikalne stranke zbog izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu u julu 2008.

Ristić se tereti da je u toku obavljanja posla na službenoj dužnosti Paniću naneo tešku telesnu povredu od koje je ovaj 17 dana kasnije preminuo. Nakon višegodišnje istrage, krivični postupak protiv Ristića pokrenut je u septembru 2014. godine.

Ranko Panić je teško povređen u sukobima tokom protestnog mitinga koji je SRS organizovala u Beogradu 29. jula 2008. godine povodom hapšenja i izručenja Radovana Karadžića Haškom tribunalu.

On je sa teškim telesnim povredama primljen u Urgentni centar dan kasnije, a preminuo je 15. avgusta. Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: