Skup "Stojim uz Vranjske" večeras u 20h ispred Vlade

Skup "Stojim uz Vranjske" biće održan u 20.00 ispred Vlade Srbije, objavljeno je na stranici Fondacije Slavko Ćuruvija na Fejsbuku.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

15:53

Skup
Ilustracija: Thinkstock

Nedeljnik Vranjske zatvoren je 18. septembra posle 23 godine, a danas je vlasnik i urednik tog lista stupio u štrajk glađu.

"Ovaj list je godinama istraživao veze između političara, tajkuna i kriminalaca u Vranju i okolini. Njihovim novinarima prećeno je smrću nebrojeno puta. Razlog za gašenje - stalni finansijski i politički pritisci, kojima Vranjske više nisu mogle da se odupiru", navodi se u pozivu na skup.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je potom da država ne može da subvencioniše lokalne medije, kao i da više nema vlasnički udeo u medijima.

Upitana da komentariše gašenje Vranjskih novina, Brnabićeva kaže da o tome nema dovoljno informacija, te podseća da je "izlazak države iz medija" obavljen u saradnji sa međunarodnim organizacijama.

"Bio je ogroman otpor lokalnih samouprava da se lokalni mediji privatizuju upravo zbog finansiranja. Finansiranje medija i održivo finansirnje medija je problem svuda, u celom svetu, kao i u Evropi", navela je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: