GLIC: Razočarenje u opoziciju zbog nedolaska na Prajd

Gej-lezbejski info centar izrazio razočarenje srpske LGBT populacije zbog odsustva lidera opozicije sa ovogodišnje septembarske Parade ponosa.

Izvor: Beta

Utorak, 19.09.2017.

10:06

GLIC: Razočarenje u opoziciju zbog nedolaska na Prajd
Tanjug, Dimitrije Goll

"Smatramo da je sramotno da se nijedan od lidera opozicionih stranaka, koji često naglašavaju da poštuju ljudskih prava, nije pojavio na Paradi ponosa. Parada ponosa se zakazuje godinu dana unapred, tako da je datum održavanja poznat, te zbog toga ne prihvatamo 'opravdano odsustvo' jer to samo pokazuje da nisu želeli da dođu", navodi GLIC.

Ta organizacija smatra naročito problematičnom izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića da će doći iz solidarnosti "kada prođe milost i kada opet puste svoje batinaše".

"Iskreno i duboko smo razočarani ovim potezom i odsustvom podrške, naročito kada uzmemo u obzir da su mnogi pripadnici LGBT populacije vaši glasači. Umesto da opozicione stranke pokažu veću solidarnost i veću podršku LGBT populaciji od stranaka na vlasti, one biraju da se distanciraju i odu u suprotnom smeru, što nas zabrinjava", navodi se u saopštenju.

GLIC je dodao da potpuno razume praksu junskog Ponosa Srbije (parade) čiji organizatori su naglasili da na njihovom skupu političari i diplomate nisu dobrodošli jer je jasno da iza nekadašnje podrške LGBT pravima stoje samo "prazne priče i politički proračun".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: