Vučić u Njujorku sa Stoltenbergom, Plenkovićem, Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je u Njujorku više susreta sa svetskim zvaničnicima, javio je Tanjug.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

17:12

Vučić u Njujorku sa Stoltenbergom, Plenkovićem, Lajčakom
Tanjug

Kako se navodi Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Norveške Begre Brendeom, generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i liderima nekoliko država regiona.

Predsednik Srbije se neposredno pred početak zasedanja Generalne skupštine UN susreo sa bergeom i Stoltenbergom.

Vučić je takođe imao susret sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićerm.

Predsedniku Srbije i liderima zemalja regiona u razgovoru se pridružio i predsednik Generalne Skupštine UN Miroslav Lajčak.

Vučić sastao se u Njujorku sa predsednicom Vlade Norveške Ernom Solberg sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i evropskom putu Srbije.

On je uputio poziv predsednici norveške vlade da poseti Srbiju, što je ona prihvatila, istovremeno čestitajući predsedniku Srbije na ekonomskim reformama i suficitu u budžetu, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Takođe, zahvalio je norveškoj Vladi na donaciji koju je uputila Srbiji i posebno na razvojnoj pomoći.

Vučić je razgovarao i sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem i premijerom Slovenije Miroslavom Cerarom.

Ekonomska saradnja, bolji odnosi u regionu, kao i evropska perspektiva zemalja koje nisu članice EU bile su glavne teme njihovih razgovora, rečeno je u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Vučić, navodi se, posebno je sa predsednikom Crne Gore razmotrio brojne infrastrukturne projekte na kojima dve zemlje rade, a koje bi trebalo u narednom periodu neuporedivo bolje da povezu dve države.

Vučić sastao se danas u Njujorku sa predsednikom Vlade Švedske Stefanom Levenom.

On je u razgovoru konstatovao da su odnosi dve zemlje značajno napredovali nakon posete Levena Srbiji i naglasio da je otvaranje prve robne kuće čuvene švedske marke "Ikea" najbolji pokazatelj za takvu saradnju.

Vučić i Leven dogovorili su da dalje treba raditi na unapređenju odnosa i razvijanju bliske saradnje, posebno u privlačenju novih švedskih investitora u Srbiju, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: