Brnabić o Vranjskim: To je problem i u Evropi

Premijerka Ana Brnabić kaže da država ne može da subvencioniše lokalne medije, kao i da više nema vlasnički udeo u medijima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.09.2017.

15:12

Brnabić o Vranjskim: To je problem i u Evropi
Tanjug / Dimitrije Goll

Upitana da komentariše gašenje Vranjskih novina, Brnabićeva kaže da o tome nema dovoljno informacija, te podseća da je "izlazak države iz medija" obavljen u saradnji sa međunarodnim organizacijama.

"Bio je ogroman otpor lokalnih samouprava da se lokalni mediji privatizuju upravo zbog finansiranja. Finansiranje medija i održivo finansirnje medija je problem svuda, u celom svetu, kao i u Evropi", navela je Brnabićeva.

Kaže da je o finansiranju medija i održivosti medija već razgovarala sa predstavnicima Evropskog parlamenta, te da su se oni saglasili da je to svuda problem.

"Nisam sigurna na koji način vlada može da pomogne ili da da subcencije lokalnim medijima", dodala je Brnabićeva.

Osnivač ugašenih novina "Vranjskih" i bivši predsednik NUNS Vukašin Obradović počeo štrajk glađu jer želi da skrene pažnju na besmisao borbe za slobodu medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: