Dačić sa brojnim zvaničnicma u Njujorku

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je niz bilateralnih sastanaka na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine UN.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

10:36

Dačić sa brojnim zvaničnicma u Njujorku
Tanjug

Dačić je razgovarao sa ministrom spoljnih poslova Kirgizije Erlanom Abdildajevim, koji je istakao da je njihova pozicija po pitanju Kosova čvrsta i da se neće menjati bez obzira na ishod predstojećih predsedničkih izbora u Kirgizji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nakon što mu je Dačić uputio poziv da do kraja 2017. poseti Srbiju, ministar spoljnih poslova Kirgizije je rekao da će nastojati da se njegova bileteralna poseta realizuje do kraja godine.

Ministri su ukazali na važnost prijateljskih i tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Kirgizije, navodi se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije je razgovarao i sa novim administratorom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Ahimom Štajnerom, koji je izrazio spremnost da UNDP podrži i pomogne Srbiji u realizaciji ciljeva održivog razvoja i zahvalio na podršci Vlade Srbije otvaranju Kuće Ujedinjenih nacija u Beogradu.

Na sastanku je obostrano je konstatovana dobra saradnja Srbije i UNDP-a, piše u saopštenju.

Dačić je zahvalio na pomoći koju UNDP pruža Srbiji i uputio je poziv Ahimu Štajneru da poseti Srbiju.

Na sastanku ministra spoljnih poslova Srbije i predstavnika Američko-jevrejskog komiteta obostrano je izražena zabrinutost zbog sve češćih pokušaja revizije istorije, negiranja holokausta i drugih zločina.

Razgovarali su i o zajedničkim projektima poput izgradnje Spomen obeležja žrtvama iz Drugog svetskog rata, a pozitivno je ocenjen napredak u rešavanju pitanja restitucije jevrejske imovine u Srbiji.

MSP navodi da je šef srpske diplomatije imao priliku da se na mnogobrojnim skupovima na visokom nivou na kojima učestvuje tokom zasedanja Generalne skupštine UN, susretne i razgovara sa brojnim zvaničnicima medju kojima su direktor Svetske banke, predsednik Crne Gore, predsedavajući Predsedništvu BiH, ministri spoljnih poslova Italije, Norveške i Kenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: