Tramp želi vojnu paradu, bolju od francuske

Pošto kaže da je u Parizu 4. jula ove godine video paradu koja je bila "jedna od najimpresivnijih", Donald Tramp želi da 4. jula u Vašingtonu bude još bolja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2017.

23:15

Tramp želi vojnu paradu, bolju od francuske
Foto: Gettyimages

To je on naveo toplo pozdravljajući predsednika Francuske, Emanuela Makrona.

Oni su sastali u jednom hotelu u Njujorku povodom zasedanja Generalne skupštine UN, da bi razgovarali o nekoliko svetskih kriza, uključujući budućnost iranskog nuklearnog sporazuma i sporazuma iz Pariza o klimi.

"Ljudi ne znaju koliko su Francuzi veliki ratnici", rekao je američki predsednik, veliki obožavalac vojnih parada, koji među savetnicima ima nekoliko bivših vojnika.

"Bilo je mnogo aviona i mnogo vojne sile. Zbog onoga što sam video, stvarno razmišljamo o organizovanju velike parade u Vašingtonu na Aveniji Pensilvanija 4. jula" - na državni praznik SAD. "Pokušaćemo da napravimo bolje" od parade 14. jula u Francuskoj, rekao je on.

Tramp je pohvalio svog francuskog kolegu koji s njim ima topao odnos od svog izbora u maju ove godine.

"On odlično radi u Francuskoj, radi šta treba da se uradi", rekao je Tramp, dodavši da je "velika čast biti sa Emanuelom Makronom" čija je izborna pobeda "jedna od najvećih svih vremena".

Računajući na svoje dobre odnose s Trampom koga je u Parizu ugostio 13. i 14. jula, Makron je danas u ime većeg dela međunarodne zajednice zatražio od Trampa da nastavi da podržava sporazum Irana i šest velikih sila postignut 2015. godine.

On želi i da zatraži da se Sjedinjene Države vrate u Pariski sporazum o klimi. Donald Tramp je u maju odlučio da se SAD povuku iz tog sporazuma.

"Imamo mnogo zajedničkih pogleda", rekao je Makron.

"Snaga ovog odnosa je što se ne slažemo o svemu, ali se slažemo o mnogo čemu", dodao je on, nadajući se "naprektu borbe protiv terorizma i održavanju bezbednosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: