Fabrici: Proširenje na Z. Balkan među prioritetima EU

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović razgovarala je u Beogradu sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 18.09.2017.

21:17

Fabrici: Proširenje na Z. Balkan među prioritetima EU
Foto: Gettyimages

Fabrici je rekao da je proširenje na Zapadni Balkan među prioritetima Unije u narednom periodu, uz stabilnost, rešavanje migrantske krize i vladavinu prava.

Kuburovićeva je rekla da Srbiji nije toliko važan tačan datum ulaska u EU, već da budu sprovedene sve neophodne reforme, koje su pre svega u interesu građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.

Ona je prenela Fabriciju da je u toku javna rasprava o promeni Ustava, u delu koji se odnosi na pravosuđe, i da će po njenom okončanju nacrt izmena biti prosleđen Venecijanskoj komisiji, bez čijeg mišljenja se neće ići u dalju proceduru, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Kuburovićeva i Fabrici pozdravili su inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Srpska ministarka pravde je kazala da je Delegacija EU podržala mnogo važnih projekata u oblasti pravosuđa i da krajem nedelje počinje realizacija jednog od njih, u okviru projekta IPA 13.

Ona je dodala da se radi o "veoma značajnom projektu", koji se odnosi na podršku u sprovođenju Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, kao jednog od tri najvažnija dela Akcionog plana za poglavlje 23, navodi Ministarstvo pravde.

Kuburovićeva je Fabriciju kazala da do kraja godine očekuje u skupštinskoj proceduri i Nacrt novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i Nacrt zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, stoji u saopštenju.

Kuburovićeva je izrazila nadu da će biti nastavljena "dosadašnja veoma dobra saradnja Ministarstva i Delegacije EU", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: