Oluja u Arilje donela i vatru: "Da nije bilo građana..."

Oluja koja je protutnjala moravičkim okrugom, meštanima je pored sve muke donela još veću nevolju - požare.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.09.2017.

17:58

Oluja u Arilje donela i vatru:
Foto: GettyImages

“Došli smo sa prskalicama i traktorima, gde ne mogu vatrogasci da priđu, na tim mestima gde su nepristupačni“, kaže jedan od meštana sela Grivska kod Arilja.

"Preko sto hektara, do 150 hektara je sagorelo, što niskog rastinja, što šume, što borovine“, dodaje drugi.

Zbog varničenja žica protekle noći nisu spavali ni vatrogasci, ni stanovnici Arilja, Čačka, Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca.

“Nama je to posao, nije bilo teško samo velika je površina, a da nije bilo građana da nam pomognu, teško da bismo šta mogli da uradimo“, navodi komandir vatrogasno-spasilačke ekipe u Arilju Rade Marković.

I upravo zahvaljujući njima, većina požara danas je lokalizovana.

“Evo, ovde je već sanirano, izgašeno, za dalje ne znamo. Ovim crevom, vodom, ljudi ima tu, svi po malo i eto. Uspeli smo ovaj deo, a tamo dalje nisam siguran kakvo je stanje“, navodi jedan od stanovnika Arilja.

Vojvođani se nisu borili sa požarima, ali jesu sa 100 kilometara na čas jakim vetrom. Počupani dalekovodi, polomljeno drveće, uništeni automobili, kuće bez krovova.

Apokaliptični prizori iz Srbije sada ostaju za nama, međutim meteorolozi upozoravaju na nove obilne padavine već u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: