Meksiko: Oslabio uragan Norma, situacija se smiruje

Uragan Norma oslabio je na nivo tropske oluje na svom putu ka obali Donje Kalifornije u Meksiku, saopštio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.09.2017.

14:52

Meksiko: Oslabio uragan Norma, situacija se smiruje
Foto: GettyImages

Očekuje se da će u naredna dva dana oluja koja je prerasla u uragan, a zatim se ponovo smanjila, još oslabiti na svom putu blizu južnog poluostrva Donja Kalifornija u nedelju i ponedeljak, prenosi AFP.

Od osam časova po lokalnom vremenu, oluja je bila na oko 335 kilometara južno od popularnog mesta za odmor Los Kavosa sa vetrovima jačine do 100 kilometara na čas i kretala se ka severu brzinom od 6 kilometara na čas.

Zbog toga su, kako se navodi, izdata upozorenja na opasnost od uslova tropske oluje u delovima tog poluostrva, gde bi kiša mogla da stvori "poplave opasne po život".

Druga oluja kategorije jedan, pod nazivom Maks, stvorila je klizište na meksičkoj obali Tihog okeana, nakon čega je oslabila.

Ta oluja pretila je da ugrozi deo savezne države Oahaka koja se još uvek oporavlja od velikog zemljotresa magnitude 8,2 rihtera koji je prošlog četvrtka pogodio Meksiko.

Prošle nedelje, uragan Katja razorio je obalu Meksika koja izlazi na Atlantski okean, a kasnije se ugasio u centru države bez izazivanja veće štete.

Početkom septembra, na putu tropske oluje Lidija kroz državu Donja Kalifornija poginulo je sedam osoba, podseća agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: