Svedoci tragedije: Vatrogasaca nije bilo 45 minuta

Meštani sela Vajska u opštini Bač u kojem je izbio požar u kojem je stradalo troje dece izjavili su za televiziju O2 da vatrogasci nisu došli 45 minuta.

Izvor: B92

Subota, 16.09.2017.

18:56

Svedoci tragedije: Vatrogasaca nije bilo 45 minuta
Foto: Screenshot

Kako navode, policija je došla brzo, ali vatrogasaca nije bilo oko 45 minuta. Selo Vajska je od Bača udaljeno na oko pola sata vožnje.

Meštani su pritrčali u pomoć i sami želeli da gase vatru, ali kažu da je pritisak vode slab. Ipak, kažu da su svesni da, čak i da je bilo pritiska, da ništa ne bi mogli da urade jer se požar širio velikom brzinom.

Požar u porodičnoj kući izbio je oko pola devet u trenutku kada je u kući bilo troje dece starosti 4,5 godina, dve godine i jedna beba od osam meseci. Pronađeno je telo jednog deteta, a dva tela i dalje nisu pronađena.

Deca su u kući bila sama, otac je bio na poslu u selu, a majka je u tom trenutku izašla u dvorište da nahrani piliće, iako je pre toga sve vreme bila sa decom.

Novinarka O2 sa lica mesta navodi da se požar proširio vrlo brzo, kao i da je širenju vatre najverovatnije doprinela lamperija u sobi u kojoj je vatra izbila.

Otac je dotrčao do kuće, razbio prozor, ali je vatra u tom trenutku krenula da šiklja ka njemu i nije imao nikakve šanse da uđe.

Tužilac je počeo uviđaj, ali je on prekinut iz bezbednosnih razloga – zidovi kuće su toliko natopljeni vodom od gašenja da prete da se uruše.

Roditelji i svi očevici nesreće dali su izjavu u policiji.

Šta su meštani sela Vajska izjavili za televiziju O2 možete pogledati u video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: