U dva napada 74 mrtvih i više od 80 povređenih

Broj poginulih u napadu bombaša samoubica u gradu Nasirija na jugu Iraka porastao je na 74 osobe, više od 80 je ranjeno, javlja AFP.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 14.09.2017.

15:37

U dva napada 74 mrtvih i više od 80 povređenih

Među poginulima je sedam Iranaca.

Kako je ranije preneo Rojters, direktor Zdravstvene direkcije Nasirije Jasim al Kalidi, izjavio je da je u gradsku bolnicu dovezeno 50 tela, a da bi broj žrtava mogao da bude i veći zbog kritičnog stanja u kom su neki od ranjenih.

Agencije su prethodno prenele da su bombaši samoubice danas izveli napade na restoran i kontrolni punkt policije na putu u blizini grada Nasirija na jugu Iraka.

Prema navodima policijskih izvora, jedan od napadača je detonirao prsluk sa eksplozivima u restoranu, jugozapadno od Nasirije, dok su tri-četiri druga napadača počeli da pucaju na ljude unutra.

Izvori u gradskim bolnicama saopštili su da su državljani Irana bili među poginulima.

Odgovornost je preuzela Islamska država koja je navela da je napade, kod jednog restorana i na kontrolnom puktu u Nasiriji na jugu Iraku, izvelo nekoliko njenih pripadnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: