Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio da je sinoćna akcija hapšenja Srba na Kosovu nastavak pritiska na Srbe koji žive na KiM.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

08:08

Dačić: Od nas samo traže da priznamo Kosovo
Tanjug, arhiva

"Moramo da imamo pravne timove da pomognu u takvim situacijama. To je način zastrašivanja i poruka Srbima da mogu da ih optuže za sve i svašta, dokaz je da smo došli do toga da se pripadnici Crvenog krstva smatraju neprijateljima", kazao je Dačić gostujući u Jutarnjem programu RTS.

Dačić je ukazao da Srbija stalno mora da podseća na činjenicu, na svim međunarodnim skupovima, "a to je ako kažu da su Srbi izvršili geniocid iznesite podatke".
"A ti podaci su tragični, ali po Srbe. Slično je i sa Hrvatskom, gde je nekada živelo 500.000 Srba a sada ih je mnogo manje. U Zagrebu je bilo 50.000...slično je i sa Prištinom", rekao je Dačić.

On je konstatovao da se pripadnici međunarodne zajednice konstantno ljute kada iznese takve podatke, ali napominje da se radi o činjenicama.

"Predsednik Vučić je bio jasan - unutrašnji dijalog. Ali, oni misle da odmah treba da priznamo Kosovo. Samo to od nas traže", zaključio je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: