Dačić: Ko zna kad ćemo mi u EU

Ivica Dačić kaže da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili će doći do procesa laganog umiranja EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.09.2017.

09:11

Dačić: Ko zna kad ćemo mi u EU

Povodom izjave predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da do kraja mandata sadašnje Evropske komisije 2019. neće biti ispunjeni uslovi za ulazak neke zemlje Zapadnog Balkana u EU, Dačić je kazao da "to nije ništa različito u odnosu na ono što je govorio ranije" i da se može reći da je Junker bio blaži nego ranije kada je reč o proširenju.

"Proširenje EU je proces lekovit za opstanak EU", kazao je ministar spoljnih poslova Srbije za Radio-televiziju Srbije.

On je ponovio da će u oktobru početi ozbiljniji dijalog o poglavlju 31 – Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika, kada u oktobru u Srbiju dolazi delegacija Evropske službe za spoljne poslove, koju će predvoditi visoka predstavnica Federika Mogerini.

Dodao je da Srbija do ulaska u EU ima rok da harmonizuje spoljnu i odbrambenu politiku.

Izrazio je nadu da će se do tada završiti sukob Rusije i SAD, jer kada se "slonovi svađaju, obično trava nastrada".

"Ako se do našeg ulaska u EU, za koje ne znamo kad će biti, ne završi sukob sa Rusijom, onda smo svi mi u velikom problemu, pa i sama Evropska unija. Zato sam i rekao da mi treba da gledamo svoje interese", kazao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: