Panika širom Rusije – lažne pretnje iz Ukrajine? VIDEO

Većina pretraga u zgradama u Moskvi pokazala je da su dojave o postavljanju bombi u tim objektima bile lažna uzbuna, javlja agencija Tass.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

16:27

Panika širom Rusije – lažne pretnje iz Ukrajine? VIDEO
Foto: Tanjug/AP

"U ovom trenutku, pretrage u većini objekata su završene ili se privode kraju. Ništa sumnjivo nije pronađeno ni u jednom objektu", rekao je za Tass izvor iz službi za vanredne situacije ruske prestonice.

Zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba je evakuisano, saopštile su ranije hitne službe za Tass dodajući da policija, zajedno sa psima tragačima, i demoneri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, železničke stanice, aerodrom i hotele.

Oko 190 mesta u 22 grada širom Rusije evakuisano je zbog pretnji bombama, javlja "Raša tudej" (RT).

Među lokacijama na kojima su navodno postavljene bombe su, kako je navedeno, sve tri najveće železničke stanice u glavnom gradu Rusije, više od 12 trgovinskih centara, uključujući i jedan nadomak Crvenog trga i najmanje jedan univerzitet.

Ruski mediji su ranije javili i da su dobijene anonimne dojave o postavljenim bombama na Crvenom trgu, međunarodnom aerodromu Šeremetjevo i na nekoliko moskovskih univerziteta.

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga.

Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju pravih krivaca.

Rusiju trese epidemija lažnih dojava o bombama ove nedelje, a bezbednosne službe su saopštile da je više od 45.000 ljudi evakuisano sa javnih mesta iz 22 grada širom Rusije.

"Raša tudej" tvrdi da pozivi izgleda dolaze iz Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: