"Još jedan performans SAD – Rusi otrovali San Francisko"

Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova nazvala je „antiruskim performansom“ postupke vlasti San Franciska koje su kaznile zaposlene u ruskom konzulatu.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

11:16

Foto: Screenshot

"U SAD se nastavlja antiruski performans. Odvija se još jedna predstava pod nazivom ’Rusi otrovali San Francisko‘. Zašto? Između ostalog i da bi se opravdali varvarski potezi američkih obaveštajnih agencija na teritoriji ruskog konzulata“, napisala je Zaharova na svojoj Fejsbuk stranici.

Ranije su američki mediji javili da je Uprava za kontrolu kvaliteta vazduha u jednom od okruga San Franciska obavestila konzulat o kršenju u vezi sa „paljenjem smeća“. Predstavnici uprave su rekli da je „to bilo je smeće ili materijal koji je zabranjen za spaljivanje“.

Američke vlasti su 31. avgusta zatražile od Rusije da prekine diplomatske aktivnosti u zgradi Generalnog konzulata u San Francisku, kao i u zgradama trgovinskog predstavništva u Vašingtonu i filijale trgovinskog predstavništva u Njujorku. Ruske diplomate ispunile su ovaj zahtev do 2. septembra. Moskva je akcije Vašingtona nazvala „nasilnim zauzimanjem" ruske diplomatske imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: